15:45
2018 - рік 100-річчя проголошення незалежності

2018 - рік 100-річчя проголошення незалежності

 Протягом 2018 року ми відзначаємо 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки (IV Універсал Української Центральної Ради, 9 (22) січня 1918 року). Ця подія стала знаковою та визначною в нашій історії, підкреслила прагнення українців до створення власної держави й підтвердила право народу на самовизначення.

 І хоч тоді захистити українську державність й зберегти власну незалежність не вдалося, але ті події стали важливим уроком, особливо актуальним сьогодні, в умовах боротьби з іноземною агресією проти України.

 Щороку в грудні, після завершення вивчення теми: "Українська революція 1917 - 1921 років", ми з учнями 10-го класу відвідуємо Історико-меморіальний музей Михайла Грушевського. Це чудова можливість не тільки впорядкувати і систематизувати здобуті знання, але й перевірити свої навички. А іще це шанс здійснити захоплюючу подорож на 100 років у минуле і пройти шлях одного із найвидатніших науковців і громадських діячів кінця ХІХ - початку ХХ століття та його родини.

 Цього року ми не зрадили нашій традиції й 12 грудня відвідали меморіальний музей. Особливо сприяла погода: ми ніби опинилися в засніженому Києві грудня 1917 - січня 1918 років, коли вирішувалася доля держави... Здійснили захоплюючу подорож на 100 років у минуле опинившись в зовсім іншому світі! Особливо ці почуття підсилюються в меморіальних кімнатах музею, де всі речі є справжніми, автентичними свідками тих визначних подій з нашої історії!

 Велика вдячність працівникам музею за їх дбайливий підхід до справи збереження та відновлення нашої національної історичної спадщини й дуже цікаву екскурсію!

Категорія: 2018/2019 навчальний рік | Переглядів: 420 | Додав: школа | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]