12:20
Масляна по-шевченківськи

МАСЛЯНА ПО-ШЕВЧЕНКІВСЬКИ

          Учні нашої школи взяли участь у районному святі "Масляна", яке відбулося 4 березня на території парку імені Тараса Шевченка за підтримки Голови Шевченківської райдержадміністрації Олега Гаряги.

         У святі взяли участь керівництво Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, жителі району та учні нашої школи.

         Відкрили гуляння словами привітань від організаторів під супровід параду колективу барабанщиць. Під оплески жителів та гостей міста, учасників чудового свята, заворожуючи своїм співом і танцем, порадували своєю майстерністю численні народні самодіяльні ансамблі піснями та танцями і дітки, вихованці школи мистецтв.
        Гуляння продовжувалося гучно та весело. Діти брали участь у різних іграх та забавах, учасники дійства мали змогу водити хороводи, стати учасниками перетягування канату. Народні гуляння з використанням національних обрядів, концертно-розважальна програма, універсальний ярмарок різних товарів, все це можна було побачити сьогодні у парку. Можна сказати по праву, що
 шевченківці гідно відсвяткували проводи зими та зустріч весни.

         Свято масляної у Шевченківському районі триватиме до 13 березня 2016 року. За цей час у парку імені Тараса Шевченка продовжаться традиційні масляні гуляння, море млинців та вареників, конкурси та розваги чекають на гостей виставки-ярмарку.
      Відвідувачі зможуть скуштувати традиційні страви, які здавна готували на свято, ознайомляться зі старовинними звичаями та історією святкування Масляної. Також будуть представлені мед і продукти з нього, напої: різноманітні чаї та кава, солодощі і випічка.
        Святкування «Масляної» вдалося на славу, адже присутні вдосталь натанцювались, посмакували млинцями та ще й призи отримали.

Категорія: 2015-2016 н.р. | Переглядів: 508 | Додав: rvruo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]