13:35
Учні 9 класу відвідали Пейзажну алею

                                                                           УЧНІ 9 КЛАСУ ВІДВІДАЛИ ПЕЙЗАЖНУ АЛЕЮ

           18 вересня 2015 року учні 9 класу відвідали Пейзажну алею. Це один із найкрасивіших куточків Києва, який розташованаий на місці давніх валів, що були захистом для столиці. Отож, в районі Історичного музею, що на вулиці Володимирській, знаходиться відома Пейзажна алея.

        Сьогоднішній декор алеї – це просто казка, адже тут живуть своїм життям скульптури гігантських котів-стоногів, слонів-фонтанів, горобців, зебр та ще багато чого цікавого, що треба побачити на власні очі!

       Пейзажна алея була закладена у 1980-му році, архітектором проекту якої виступив Авраам Мілецький. Чудовою метою створення Пейзажної алеї була можливість огляду краєвидів Подолу.

Нині ця територія знаходиться під охороною ЮНЕСКО і є частиною заповідника «Стародавній Київ».

       Порівняно недавно, у 2009 році, на Пейзажній алеї з’явився Дитячий парк. Автором цього цікавого проекту художник К. Скретуцький. З того часу на Пейзажній алеї й оселилися казково-фантастичні фігури гігантських горобців, закоханих зебр та котів-стоногів.

         Діти та дорослі залюбки відпочивають на лавках у формі кролика, кота і ворони. На стінах викладені чудові мозаїки з дитячими обличчями. Тридцятиметрова стіна оформлена мозаїкою довжелезного кота, з яким багато охочих пофотографуватися. Уздовж доріжок Пейзажної алеї на різнокольорових подушках сидять милі чоловічки - таких скульптур тут чотири. Казковості цьому місцю додає і скульптура Маленького принца – героя роману Екзюпері. Це подарунок Французького центру культури київським дітям.

        Отож, якщо хочете подарувати дитині живу казку, - ви знаєте, де вона мешкає у столиці!

     

 

 

 

Категорія: 2015-2016 н.р. | Переглядів: 535 | Додав: rvruo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]